El Principat d’Andorra ha entrat a la zona única de pagaments en euros «SEPA»

El Principat d'Andorra ha entrat a formar part de la zona única de pagaments en euros, la coneguda com a Single Euro Payments Area o SEPA

El Principat d’Andorra ha entrat a formar part de la zona única de pagaments en euros, la coneguda com a Single Euro Payments Area o SEPA. Per tant, l’abast geogràfic dels esquemes de la zona única de pagaments SEPA passa a ser de 36 països: els 28 Estats membres de la Unió Europea, més Islàndia, Noruega, Liechtenstein, Suïssa, Mònaco, San Marino, el Principat d’Andorra i l’Estat Ciutat de Vaticà.
La incorporació de països com Andorra a la zona única de pagaments en euros demostra la voluntat europea d’harmonitzar els pagaments electrònics en una àrea més àmplia que la UE i permet la integració internacional de la plaça financera andorrana, propiciant la seva competitivitat.
A mesura que les entitats financeres andorranes es vagin adherint als diferents esquemes, es podran enviar o rebre transaccions de transferències de crèdit SEPA, transferències de crèdit instantànies SEPA i càrrecs directes SEPA i des del Principat, permetent efectuar pagaments en euros entre qualsevol compte que es trobi ubicada dins de l’àrea d’aplicació amb la mateixa facilitat amb què es realitza actualment un pagament nacional.
Els clients podran fer pagaments en qualsevol dels països de la zona SEPA, amb un únic compte i amb uns instruments de pagament de característiques idèntiques. Es possibilita també una futura implantació de sistema PayPal.

Abrir chat
1
Escanea el código
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?